Forårstegn og rekorder

Forårstegn

Efter en lang vinter kan sommeren godt synes uendelig langt væk – bare ikke på Midtals Friskole hvor børn og lærere allerede efter juleferien holder skarpt øje med de mindste forårstegn der måtte være på Als.

En af de ældste traditioner vi har på skolen, er den daglige notering på vores forårskalender af den første vintergæk, får med lam, den første myg eller mariehøne, frugttræer i blomst og senere "i spis".

Børnene tager eksempler med som de har fundet, og i fællesskab finder vi ud af hvad er, og om det nu også er et rigtigt forårstegn. – Der er mange flere end man umiddelbart går og tror.

Det er spændende at følge med i hvor langt fremme æbletræet er fra år til år, og den største sport er om man måske kan finde nye ting der endnu ikke er kommet på kalenderen.

Rekorder

Den ældste og nok mest elskede tradition på skolen er skolens rekordbog hvor alle har mulighed for at komme med et bidrag.

Rekorderne er som regel skæve ting som børnene enten ser eller finder i naturen på Als og omegn.

Viljen og opfindsomheden er stor når det kommer til at få øje på noget og hjembringe det til skolen.

Knækkede mælkebøttestængler får lidt tape og tingene bliver selvfølgelig målt fra rod til top.

Op i gennem årene har der været kæmpet bravt om fremdyrke den største radise og tomat eller finde den længste brændenælde. Nogle år er der blevet kappet om den største pomfrit, eller nye rekorder kommer til - så som at "hulahoppe" i timevis.

Rekorder er morgensamlingens højdepunkt hvor det skolelederen en gang imellem kommer på arbejde når der skal måles, vejes og tælles